Počet porcí: 4

Rýži vypereme ve studené vodě, zalijeme vývarem a zvolna uvaříme pod pokličkou doměkka. Ochutíme ji polovinou šafránu, přimícháme k ní rozinky, mandle a cukr, přidáme polovinu másla, zázvor a zbytek šafránu, rýži opět důkladně promícháme a dochutíme solí.

Očištěné kuře osolíme, opepříme, naplníme ho rýžovou směsí a zašijeme ho nití nebo uzavřeme jehlou. Kuře potřeme na povrchu zbylým máslem, posypeme kari a položíme do pekáče vymazaného olejem. Podlijeme ho trochou vody, zakryjeme pokličkou, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme 40 minut.

.

kuře 1 kus
rýže dlouhozrnná 1 hrnek (asi 100 – 150 g)
vývar drůbeží 5 decilitrů
mandle 100 gramů (plátky)
rozinky 100 gramů (Korintky)
máslo 6 lžic
olej 2 lžíce
cukr hnědý 1 lžíce
zázvor 1/2 lžičky (mletý)
kari 1/2 lžičky (mleté)
skořice 1/2 lžičky (mletá)
šafrán 1/2 lžičky (mletý)
pepř černý 1/2 lžičky (mletý)
sůl